Taaskasutus on moes

Merlin Kuld
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaltsukates käimine on saanud paljudele noortele meelelahutuseks ja vahvaks kaaslastega konkureerimiseks.
Kaltsukates käimine on saanud paljudele noortele meelelahutuseks ja vahvaks kaaslastega konkureerimiseks. Foto: Tuulike Kivestu

Taaskasutus ja täikad koguvad aina populaarsust. Üksteisega lausa võisteldakse selles, kes leiab teise ringi rõivaste seast ilusaimad ja odavaimad. Kaubapäeval võtavad inimesed juba enne poe avamist ukse taha järjekorda. 

Helena Tammesalu ei ole kunagi häirinud mõte, et ta kannab kellegi teise seljas olnud riideid. Ta peab oluliseks kvaliteeti ja sobivust. Seetõttu on ta terve elu kaltsukatesse piilunud. Uudishimu süvenes umbes 14-aastaselt, mil tavapoodides olid tema arvates kole igavad riided ja temale tundus iseäranis tähtis teistest erineda.

Tammesalu riietest pärineb talle endalegi üllatuseks ligi 90 protsenti taaskasutuspoodidest. Ta ostab neid sealt, sest peab vastutustundlikku tarbimist praeguses maailmas eriti tähtsaks ja taaskasutus on üks selle osa. Talle valmistavad meelehärmi ebaeetiline tootmine ja vahel isegi kehva kvaliteediga kauba meeletud hinnad. Pealegi säästab ta rõõmuga raha. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles