Tavandibüroo juht: matusepaketi valimine on nagu McDonald’sis Big Maci eine ostmine

Merlin Kuld
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Puumatuse istikuks saab valida kõiki puid, mis Eestis kasvavad ja mis ei ole haigustele väga vastuvõtlikud. Pildil on elupuu.
Puumatuse istikuks saab valida kõiki puid, mis Eestis kasvavad ja mis ei ole haigustele väga vastuvõtlikud. Pildil on elupuu. Foto: Elmo Riig

Matuse korraldamine on miski, millega puututakse kokku vähe ja enamasti ootamatult. Sel raskel ajal on keeruline selge peaga kõikidele nüanssidele mõelda ja seepärast on suur abi tavandibüroodest. 

Nagu ütles tavandibüroo Memoris tegevjuht Tarko Tuisk, on Eestis kaks põhilist matmisviisi: kirstumatus ja tuhastamine. Viimati mainitu üks uudne lisavõimalus on aga puumatus. 

«Tihtilugu on urnimatus selline, et kõigepealt on kabelis ärasaatmine, siis tuhastamine ning seejärel maetakse tuhk surnuaeda. Nii on kaks kurba sündmust,» rääkis Tuisk. «Teine võimalus on valida puumatus, mille puhul väljastatakse tellijale biolagunev urn ja puuistik. Sisuliselt toimub puu istutamine, aga urnis on eraldi kambrites kõrvuti biomass ja lahkunu tuhk. Nii et päris alguses ei ole tuhk ja muld veel koos.» 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles