Viljandi aasta õpetaja on vibulaskmise treener

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi aasta õpetajaks nimetati spordikooli õpetaja Aune Varik.
Viljandi aasta õpetajaks nimetati spordikooli õpetaja Aune Varik. Foto: Elmo Riig

Viljandi aasta õpetajaks nimetati Viljandi spordikooli õpetaja Aune Varik, aasta nooreks õpetajaks Paalalinna kooli õpetaja Ülari Kais, aasta teenekaks õpetajaks Männimäe lasteaia õpetaja Eva Mäemets ning aasta haridusjuhiks spordikooli direktor Andres Kallavus.

Aune Variku õpilased on edukalt esinenud üle-eestilistel ja rahvusvahelistel võistlustel, saavutades hulganisti auhinnalisi kohti. Treenerina on ta nõudlik ja järjekindel, tema tunnid on mitmekesised ja huvitavad. Varik kasutab efektiivselt erinevaid metoodikaid, juhendab õpilasi põhjalikult ja arvestab nende individuaalsusega. Aune Varik on Eestit ja Viljandimaad edukalt esindanud olümpiakoondislase treener.

Ülari Kais  / Elmo Riig
Ülari Kais  / Elmo Riig Foto: Elmo Riig / Sakala

Õpetaja Ülari Kais on aktiivne ja õpilast toetav õpetaja. Ta suudab individuaalsust märgata ja leiab võimaluse motiveerida iga õpilast. Kais juhendab edukalt ka vanemate klasside õpilaste spordi ja liikumisega seotud loovtöid. Ta on edukalt ühendanud hariduse ja spordi. Õpetaja Kaisi isiklik eeskuju on innustav: ta on paljude jooksuvõistluste võitja ja osaleja.

Eva Mäemets / Marko Saarm
Eva Mäemets / Marko Saarm Foto: Marko Saarm / Sakala

Eva Mäemets on Männimäe lasteaias õpetajana töötanud aastast 1986. Töötatud 31 aasta jooksul on ta lasteaia arendustegevuses väga aktiivselt osalenud ja teeb seda ka praegu. Ta kuulub tegevuskava ja ideede arendusrühma ning tervisenõukogusse. Ta osaleb lasteaia ansamblis. Eva Mäemetsa tegevus ei piirdu vaid ühe lasteaiaga, tema algatatud ja juhitud projektid kaasavad kõiki lasteaedu. Ta on avatud uuele ning võtab kasutusele koolitustelt või kirjandusest saadud uusi teadmisi. Tal on rikkalik kasvatusteadmiste ja -kogemuste pagas, mida meelsasti jagab Männimäe lasteaia ja teiste lasteaedade kolleegidele.

Andres Kallavus / Elmo Rii
Andres Kallavus / Elmo Rii Foto: Elmo Riig / Sakala

Andres Kallavus on 70-aastase, 13 erineva spordiala, 800 õpilase ja 36 töötajaga Viljandi spordikooli juht. Ta on koos hoolekoguga koostanud spordikooli arengukava ja täiendanud põhimäärust. Ta on kuulutanud välja treenerite konkursse ja loonud ametikohti, tuues kollektiivi noori treenereid ja töötajaid. Tänu Kallavuse tööle on Viljandi spordikool arenguvõimeline ja maakonna lastele parimat spordihuviharidust pakkuv kool.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles