Muuseumitund avab Viljandi motiive

Kaie Mölter
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mari Vallikivi
Mari Vallikivi Foto: Elmo Riig

Täna kell 12 Kondase keskuses algaval muuseumitunnil räägib kunstiteadlane Mari Vallikivi näitusest "Viljandi motiiv klassikalises kunstis".

Vanim sel näitusel eksponeeritav näide pärineb Christopher Brotze kogust ning sel kujutatakse Jaani kiriku ümbrust ja lossivaremeid. Ajaliselt viimane on aga Raul Rajangu ikooniline “Raul Rajangu ja tema abiliste saabumine Viljandisse” (repro), mille erandlikkus Eesti kunstiloos on kõnekas. Nende kahe teose vahele jääb kakssada aastat erinevas teostuses ja stiilis vaateid paarikümnelt autorilt. 

Näitusel on töid veel niisugustelt autoritelt nagu Carl Ungern-Sternberg, August Matthias Hagen, Theodor Gehlhaar, August Georg Wilhelm Pezold, Wilhelm Siegfried Stavenhagen, Louis Höflinger, Johann Köler, Marie Gretsch, Konrad Mägi, Peet Aren, Eduard Wiiralt, Juhan Muks, Lepo Mikko, Arnold Akberg, Juhan Kangilaski, Erich Pehap, Ants Murakin ja Endel Härm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles