Noored ratturid panid end proovile mägisel tuuril

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Henri Treimuth
Henri Treimuth Foto: Marko Saarm

Viljandi rattaklubi noored tegid nädala eest kaasa Luksemburgis kõrge tasemega U-17 vanusele peetud velotuuril «Criterium Europeen des Jeunes». Esindusliku koosseisuga ja mägisel maastikul sõidetud tuuril oli parima Viljandi klubi esindajana Henri Treimuth kokkuvõttes 20. ja Erki Laanemäe 40.

Parima Eesti ratturina sai velotuurilt 18. koha Artjom Mirzojev klubist CFC.

Viljandi rattaklubi noortetreeneri Marek Johansoni sõnul ei jõudnud raskel ja mägisel rajal lõpuprotokolli tulemuste reale Toomas Vool ja Marko Martti Mõttus. «Ehkki nad ei jõudnud igal etapil lõpuni, said nad igal etapil startida, aga koondarvestuses enam ei osalenud,» andis juhendaja selgitust.

Johansoni sõnul oli Luksemburgi velotuuri stardis 150 noormeest ning nende seas suurem osa Euroopa selle vanuse paremikust. «Tuuril andsid tooni Taani koondise ratturid, aga ka eesti poisid sõitsid südilt,» lisas ta.

Esimesel, 83,5-kilomeerisel etapil sai eestlaste parimana Gleb Karpenko (klubi CFC) kaheksanda koha. Viljandi klubi sõitjatest lõpetas Erki Laanemäe jooksikute püüdmise järel grupifinišiga lõppenud etapi 24. kohaga, Toomas Vool oli 46. ja Henri Treimuth 59. Marko Martti Mõttus jäi ajalimiidist välja.

Teisel etapil oli pikkust 62,5 kilomeetrit, mille jooksul tuli sõitjatel ronida enam kui 1200 tõusumeetrit. Seal oli parima eestlasena Henri Treimuth kümnes, Erki Laanemäe lõpetas 42. tulemusega ja Toomas Vool võeti enne viimasele ringile minemist rajalt kohtunike otsusega maha.

Kolmandal, 72 kilomeetri pikkusel etapil oli eestlaste parim Erki Laanemäe 12. kohaga, Henri Treimuth lõpetas 58. kohaga.

Kokkuvõttes võitis William Levi Blum Taanist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles