Valitsus andis volituse ühistranspordikeskuse asutamiseks

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Välja on kuulutatud riigihange avalike bussiliiniveo tarvis Viljandi maakonnas. Edaspidi saab bussifirma lepingupartneriks maavalitsuse asemel peatselt loodav keskus.
Välja on kuulutatud riigihange avalike bussiliiniveo tarvis Viljandi maakonnas. Edaspidi saab bussifirma lepingupartneriks maavalitsuse asemel peatselt loodav keskus. Foto: Elmo Riig / Sakala

Ministrid otsustasid tänasel nõupidamisel, et rahandusministeeriumile antakse nõusolek otsustada Viljandimaa ühistranspordikeskuse asutamine. Keskuse loovad kõik praegused maakonna linnad ja vallad ühiselt mittetulundusühinguna.

Viljandimaa ühistranspordikeskus hakkab pärast maavalitsuse kadumist korraldama maakonna bussiliinidel sõitjate vedu.

Tegevuse alustamise ühekordse toetusena saab keskus riigilt kuni 10 000 eurot ja 2018. aastast majandustegevuse põhjendatud kulude katmiseks maksimaalselt 2,3 senti liinikilomeetri kohta vastavalt maakonna avalike bussiliinide lepingulisele veomahule.

Varem on loodud Järvamaa (2000. aastal), Harjumaa (2004), Jõgevamaa (2005) ja Pärnumaa (2014) ühistranspordikeskus. Lähiajal on kavas asutada Tartumaa, Ida-Viru ja Kagu ühistranspordikeskus.

Majandusminister Kadri Simson kutsus mõned kuud tagasi üles valdasid ja linnasid mitte looma uut keskust ning soovitas Viljandimaal ühineda Pärnumaa keskusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles