Klassid on pungil, aga õpilasi pannakse juurdegi

Merlin Kuld
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seda, kui palju õpilasi klassiruumis õppida võib, kontrollib terviseamet. Uuemates koolimajades peab klassis olema õpilase kohta kaks ruutmeetrit ruumi. Klassi täitumuse piirnormi määrab kindlaks põhikooli- ja gümnaasiumiseadus. Pildil on Paalalinna kooli klass.
Seda, kui palju õpilasi klassiruumis õppida võib, kontrollib terviseamet. Uuemates koolimajades peab klassis olema õpilase kohta kaks ruutmeetrit ruumi. Klassi täitumuse piirnormi määrab kindlaks põhikooli- ja gümnaasiumiseadus. Pildil on Paalalinna kooli klass. Foto: Marko Saarm

​Seaduse kohaselt võib põhikooli klassis olla kõige rohkem 24 õpilast, kuid Viljandi põhikoolide klassidesse võetakse õpilasi juurde ka siis, kui piirnorm on täis. 

Haridus- ja teadusministeeriumi välishindamisosakonna juhataja Kristin Hollo selgitas, et  2013. aasta 31. augustini kehtis seadus, mille kohaselt võis õpilaste arvu üle piirnormi suurendada 26-ni. Tänavu võib aga kooli pidaja ehk linn direktori ettepanekul ja hoolekogu nõusolekul suurendada õpilaste arvu klassis üle piirnormi üheks õppeaastaks, kui tervisekaitse- ja ohutusnõuded on täidetud. 

«Koolis toimuva eest vastutab direktor, kes kontrollib sealhulgas õpilaste arvu piirnormi. Teenistuslikku järelevalvet koolis toimuva üle teeb pidaja,» ütles Hollo.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles