Nutitelefoni omaniku jutt jõuab nuputelefoni kadudega

Aivar Aotäht
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Äsja kasutusse võetud puutetundlik iPhone SE ja üle kümne aasta vanune nuputelefon Sony Ericsson K610i. Selle leheloo autori hinnangul kostab kõne paremini just eakas nuputelefonis.
Äsja kasutusse võetud puutetundlik iPhone SE ja üle kümne aasta vanune nuputelefon Sony Ericsson K610i. Selle leheloo autori hinnangul kostab kõne paremini just eakas nuputelefonis. Foto: Marko Saarm

Lähen kohe loo alguses isiklikuks. Hulk katseid ja tähelepanekuid annavad mulle alust väita, et nuputelefoni omanikud peavad arvestama nõrgema ja kehvema kuuldavusega, kui kõne teine osapool kasutab nutitelefoni.

Tundub veider, sest tehnoloogiliselt kõrgtasemel aparaat võiks ju edastada ka suurepärast kõnekvaliteeti – ükskõik, kes kellele helistab. Paraku valitseb hoopis parem olukord, kui omavahel astuvad ühendusse kaks nuputelefoni. Siis kostab kõnelejatele teineteise jutt valjult ja selgelt.

Kuidas on see võimalik? Kas vanad lihtsad telefonid, mis on mõeldud eeskätt kõnelemiseks, tulevadki selle ülesandega paremini toime? 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles