Väärikate võistlus ootab taas kandidaate

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kaheksandat korda toimuv võistlus «Aastad täis sära ja väärikust» ootab eakate inimestega seotud säravaid algatusi ja ideid, et tunnustada neid vääriliste auhindadega. Ettepanekute laekumise tähtaeg on 15. september.

Konkursi eesmärk on ergutada ja tunnustada inimesi või ettevõtmisi, kes või mis on muutnud eakate elu paremaks. Parimad teod ja algatused pärjatakse auhindadega 60+ festivalil Tallinnas Salme kultuurikeskuses.

Mittetulundusühingu Eakate Festival ja ajakirja 60+ korraldatav festival toimub tänavu 4. ning 5. oktoobril ja kannab motot «Jagades teadmisi, ühendame põlvkondi». 60+ peatoimetaja Eve Rohtla sõnul on konkursi eesmärk tunnustada häid tegusid, mis tehtud eakatele mõeldes või eakalt endilt kogukonnale, kuid on teenimatult märkamata või suisa tähelepanuta jäänud.

Rohtla tõi näiteks, et võistlus annab võimaluse öelda tänusõnu vanaemadele-vanaisadele, kes jagavad teadmisi lisaks oma järeltulijatele ka nende sõpradele. «Elukäigud on väga erinevad ja tunnustamist väärivad need, kes oma elukogemust ja -tarkust soovivad jagada. See pole lihtne ettevõtmine, aga seda enam tänuväärne, mida mõistetakse aastaid hiljem,» lisas ta.

Eve Rohtla julgustas inimesi oma ettepanekuid saatma ka siis, kui mõne tubli inimese ettevõtmine ühegi konkursi kategooria alla justkui ei sobiks. «Iga tegu, mis on eaka elu paremaks muutnud, on tunnustamist väärt. 60+ festivali konkurss «Aastad täis sära ja väärikust» sobib selleks imehästi,» kinnitas ta.

Konkursil osalemiseks tuleb saata kirjeldus e-posti aadressil info@60pluss-festival.ee või postiaadressile Ajakiri 60+, Tartu tänav 8, 71020 Viljandi. Kirjelduse pikkus on maksimaalselt üks lehekülg. Juurde võib lisada ühe kuni kolm fotot. Kindlasti tuleb kirja panna saatja kontaktandmed: nimi, aadress, telefon, e-posti aadress. Arvesse lähevad 2016. ja 2017. aasta jooksul tehtud teod.

Et 60+ festival on populaarne kokkusaamiskoht, ärgitavad korraldajad varakult soetama kutset Apotheka apteekidest ja eriprogrammi piletit Eesti Meedia klienditeenindusest. Möödunud aastal käis festivalil üle 4500 inimese.

KATEGOORIAD

Kandidaate oodatakse viies kategoorias.

  1. Eakalt kogukonnale
  2. Eakalt järeltulijale 
  3. Eakad kui kultuurikandjad
  4. Tegu eakale 
  5. Elutööauhind

Allikas: 60+

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles