NÄDALA MÄRK. Tahtsime parimat, aga...

Karl-Eduard Salumäe
, arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kamilla Senila Lepik

Viljandi kaasava eelarve hääletuse mulluse võidu­idee, Uueveski oru jalgtee renoveerimisega on pikka aega olnud pehmelt öeldes kehvasti. Sakala kirjutas juba juuli lõpus, et ehitaja leidmiseks korraldatud hankele reageeris vaid üks firma, kes küsis töö eest ümmarguselt üheksa korda rohkem, kui linnal on selleks raha alles jäänud.

Ometigi läks asi lõppeval nädalal veel nadimaks. Vähemalt märgiliselt. Nimelt lõpetati kaasava eelarve hääletusel napilt teiseks jäänud idee elluviimine, Kesklinna kooli kunstmurustaadioni ehitus, samal ajal kui üle tuhande inimese ootab endiselt, millal nende soov mingilgi kujul täituks. See on fakt.

Nüüdseks peaks olema selge, et praegusel kujul on kaasava eelarve projekt läbi kukkunud. Esmalt tuleb muidugi lahendada Uueveski oru jalgtee küsimus, ent seejärel on vaja põhjalikult aru pidada, kuidas säärase ideekorjega edasi minna. Järgmisel linnavõimul peab sündima selgelt argumenteeritud plaan, et edaspidi poleks tarvis nentida: tahtsime parimat, aga välja kukkus nii nagu alati.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles