Maramaa kortermaja totaalne muutumine on eelmisele arhitektile vastukarva

Ketlin Beljaev
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildilt on näha, milline on pooleli oleva ehitusega Maramaa puiestee kortermaja praegu ja milline see uue projekti järgi olema saab. Viimasele variandile maja algselt projekteerinud arhitekt Miia Masso kooskõlastust ei andnud, sest pole rahul, mida tema valgest funkmajast teha tahetakse.
Pildilt on näha, milline on pooleli oleva ehitusega Maramaa puiestee kortermaja praegu ja milline see uue projekti järgi olema saab. Viimasele variandile maja algselt projekteerinud arhitekt Miia Masso kooskõlastust ei andnud, sest pole rahul, mida tema valgest funkmajast teha tahetakse. Foto: ELMO RIIG, PRIVAAT ARHITEKTUUR

Olgugi et Maramaa puiestee 14a kortermaja ehitus käib ja valmivad korterid on müüki pandud, pole hoone eelmine projekteerija Miia Masso rahul sellega, milliseks uus projekteerija maja muuta tahab, ja peab sellist tegutsemist autoriõiguste rikkumiseks.

Katrin Koov
Katrin Koov Foto: Erik Prozes

Miia Masso teavitas sellest nii Viljandi linnavalitsust kui Eesti arhitektide liitu (EAL). Viimase president Katrin Koov (pildil) ütles, et on tekkinud olukorra üle väga nördinud ja liit ootab oma juristidelt hinnangut, kuidas peaks edasi minema ja millised on võimalused, et autorile toeks olla. Kuna Viljandi linnavalitus oli vastanud, et see on tsiviilvaidlus, kuhu linn ei sekku, tahab Koov teada sedagi, kas see ikka on nii. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles