Repliik. Proovikivid aitavad ennast avastada

Greete Palgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Jälle on käes september. Kes alustab ise kooliteed, kel hakkab laps koolipinke kulutama, kes läheb õppima kutse- või kõrgkooli... Nii mõndagi ootab ees palju uut ja võõrast.

Olen oma võrdlemisi väheste eluaastate jooksul märganud aina rohkem, et ei ole vahet, mida ütleb pass inimese vanuseks – uued proovikivid on ühtmoodi põnevad ja hirmutavad nii abituriendile kui ka karjääris kannapööret tegevale keskealisele. Tegelikult ei peagi me ju end määratlema ametinimetuste või rollide kaudu, seega võivad muutused olla väga head, lausa suurepärased. 

Usun, et igasugused katsumused toovad meid lihvides ja proovile pannes esile põnevaid detaile, kujundades meid isiksuseks. Seetõttu arvan, et on hea vahepeal pisut impulsiivselt hiilida ka tundmatusse džunglisse, olgu selleks kas või mõne hobi katsetamine või mõne uue oskuse õppimine.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles