Tiigi ette kerkis senisest ohutum piire

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juhitavuse kaotanud autosid kaitseb nüüdsest tiiki sattumise eest põrkepiire, mis on endisest ohutum.
Juhitavuse kaotanud autosid kaitseb nüüdsest tiiki sattumise eest põrkepiire, mis on endisest ohutum. Foto: Marko Saarm

Sakala Teede töömehed panid ööl vastu 23. aprilli Viljandis Reinu teel Ugala tiigi ees puruks sõidetud torude asemele põrkepiirde, mis on ekspertide hinnangul varasemast märksa ohutum.

Kevadel Ugala tiiki sõitnud auto purustuste parandamiseks kulus linnal 3450 eurot, sest endist torudest tehtud piiret linn enam taastada ei tahtnud ning asemele pandi kallim ja turvalisem.

Piirde lõhkunud sõiduki kindlustusfirma andis pärast õnnetust teada, et on valmis korvama kahju 738 euro ulatuses. Just nii palju oleks maksnud torude taastamine. Maanteeameti liiklusohutuse spetsialist Alard Tallo tegi aga ettepaneku asendada see sõidutee põrkepiirdega, mis ei kujuta ohtu autos olijatele ja takistab samas sõiduki vette paiskumist. Tallo sõnul on torupiire ohtlik, sest võib purunemise korral tungida autosse ja inimesi vigastada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles