Paala järv sai sünnipäevaks endale uue kunstiteose

Kaie Mölter
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lehvivad siidilipud Paala järve kaldal on osa keskkonnainstallatsioonist, mille lõi Soome kunstnik Ritva Harle. Oranžides toonides riideribadest koosnev puri hõljub tuules maaliliselt.
Lehvivad siidilipud Paala järve kaldal on osa keskkonnainstallatsioonist, mille lõi Soome kunstnik Ritva Harle. Oranžides toonides riideribadest koosnev puri hõljub tuules maaliliselt. Foto: Elmo Riig

Laupäeva keskpäeval astusid QQ kunstifestivalil osalejad Viljandi turuplatsilt rongkäigus humoorika sisuga plakateid kandes Paala järve äärde piknikule järve sünnipäeva tähistama. Linnarahvas piidles kunstiinimeste tegemisi ohutust kaugusest, vähesed söandasid lähemale minna.

Järve ääres juhtis vägesid Soome osaluskunsti grand old lady, lehviva installatsiooni looja Ritva Harle isiklikult. Osaluskunst on siinkandis veel üsna võõras, aga Harle eestvedamisel on see Soomes edenenud alates 1980. aastatest. Ta on teinud palju inimesi kaasavaid kunstiteoseid, aga need ei jää alles, kui neid ei dokumenteerita.

Esimest korda 2009. aastal Viljandis käinud kunstnik lasi Paala järvel end sedavõrd ära võluda, et otsustas nüüd  viljandlastele meelde tuletada, kui võrratu veesilma on linn omale saanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles