Maakivihoone kadus, jõudmata allkirju ära oodata (1)

Marek Tiits
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ehkki allkirjade kogumisega algust teinud Joosep Metslang kinnitas kolmapäeval, et aktsioonist sai teavitatud ka Viljandi tarbijate ühistu juhatuse esimeest Priit Aulet, löödi maakivimajale kaubamaja hoovis reedel ikkagi kopad sisse.
Ehkki allkirjade kogumisega algust teinud Joosep Metslang kinnitas kolmapäeval, et aktsioonist sai teavitatud ka Viljandi tarbijate ühistu juhatuse esimeest Priit Aulet, löödi maakivimajale kaubamaja hoovis reedel ikkagi kopad sisse. Foto: Elmo Riig

​Kui veel neljapäeva hommikul loodeti, et Viljandi Tarbijate Ühistu (VTÜ) peatab kaubamaja hoovil asuva vana maakivihoone lammutamise, ootab ära selle vastu protestinute allkirjakogumise tulemused ning võtab asja ühistu nõukogus arutlusele, siis reede hommikul mürises platsil kopaga traktor ja suur osa majast oli juba maapinnalt kadunud.

Restauraator Joosep Metslang, kes alustas lammutustööde peatamiseks internetis allkirjade kogumist, väitis kolmapäeval Sakalale antud usutluses, et on rääkinud allkirjade kogumisest ka VTÜ juhatuse esimehe Priit Aulega ning tolle sõnul pidavat järgmisel nädalal kogunema ühistu nõukogu, kus võib-olla oleks ka hoonega seonduvat arutatud. 

«Mulgi vuugiga laotud kivimüürid, kohalike meistrite kätetöö, on heas seisus ja tegelikult olid kuuldavasti ka puittarindid müüride peal üsna heas seisukorras. Hoone teevad müüride kõrval väärtuslikuks ka tema proportsioonid, samuti ilus peakarniis,» avaldas Metslang kolmapäeval lootust.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles