Pihlakad on sel aastal marjade all lausa lookas (1)

Aivar Aotäht
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandis Kagu tänava ja Valuoja puiestee nurgal paistavad pihlakad praegu silma lopsakalt punetava saagi poolest. Pihlakas on olnud viljaküllane viimased kolm aastat.
Viljandis Kagu tänava ja Valuoja puiestee nurgal paistavad pihlakad praegu silma lopsakalt punetava saagi poolest. Pihlakas on olnud viljaküllane viimased kolm aastat. Foto: Elmo Riig

Kui paaril viimasel aastal on pihlakad palju marju kandnud, siis tänavu paistavad need viljakülluse poolest veel enam silma.

Muidugi on selline hinnang subjektiivne ja nagu võib allpool lugeda, näitab pihlakas mõnes piirkonnas hoopis tagasihoidlikumat nägu, kuid vähemasti Viljandi kandis on üldpilt siiski silmapaistvalt punane.

Tartu ülikooli teadur, botaanik Ülle Reier ütles, et tavaliselt viljapuu mitu aastat järjest suurt saaki ei anna, sest suure hulga viljade valmimine nõuab ka palju ressursse ja nende taastamiseks on vaja lisaaega. Sellist reeglit võib tema sõnul pidada ka omaseks pihlakale.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles