Treener selgitab hoolealuse ebaõnnestumist universiaadil

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laura Nurmsalu
Laura Nurmsalu Foto: Elmo Riig

Taiwanis Taipeis üliõpilaste maailmamängudel osalenud sportvibulaskja Laura Nurmsalu treener Aune Varik analüüsis neljapäeval sportlase tagasihoidlikke tulemusi ja nimetas Nurmsalu hooaja üht olulisemat mõõduvõttu ebaõnnestumiseks.

Aune Varik oli võistluste ajal kodumaal ning rääkis oma õpilasefa telefonitsi. Treeneri sõnul läks õnnetul kombel kogu Laura Nurmsalu pagas koos võistlusrelvaga lennureisil kaduma. «Laura pagas jäi toppama juba Helsingis ning jõudis temani vahetult enne võistlust, nii et ta sai ta oma vibuga teha vaid kolm proovilasku.»

Ainult käsipagasiga võistluspaika jõudnud Nurmsalule olid suureks abiks kohaliku ülikooli vibusportlased, kes talle rõivaid ja treeningvibu laenasid. «Võõra vahendiga treenimine suurt eneskindlust ei paku, kohapealt saadud relv oli Laura omast tublisti raskem,» vahendas Varik Nurmsalu juttu Sakalale.

Aune Varik käis Laura Nurmsalu lennukile saatmas. Ta selgitas, et nad pakkisid võistlusvahendid enne reisi hoolikalt panid neile peale ka spetsiaalse turvamärgise, mille eest tuli lisatasu maksta. Kõigest hoolimata läks turvatud pagas kaotsi ning see nurjas sportlase võistluse.

Laura Nurmsalu alustas võistlust Taiwanis tulemusega 559 silma, mis andis talle 59 osaleja seas 50. koha. Duell-laskmises ei läinud tal samuti kuigi edukalt, sest võrdlemisi tasavägises avaringis pidi ta tunnistama ukrainlanna Daria Pavlitšenko 6:4 paremust.

Aune Varik
Aune Varik Foto: Elmo Riig

«Ega siin olegi muud midagi lisada. Jääb üle loota, et oktoobris Mehhikosse maailmameistrivõistlustele jõuab ta kohale koos oma vibuga. Praegu tuleb tänada jumalat, et kallis võistlusvarustus ikkagi üles leiti,» kõneles Aune Varik ja kordas, et Laura Nurmsalu on kurb ja Taiwanis saadud tulemustes väga pettunud.

«Aga Laura on näidanud tõusvat vormi ja häid tulemusi, näiteks viimasel maailmakarikavõistluste etapil Saksamaal,» lisas treener.

Eesti vibulaskjad alustavad Taiwanist koduteed reedel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles