Hoolimata lavastust tabanud ootamatustest jõudis «Lembitu» võiduka lõpuni

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juhul kui «Lembitut» lavastanud meeskond otsustab ka järgmisel aastal etendusi anda, jääb selleks ehitatud lava rahvale uudistamiseks üles.
Juhul kui «Lembitut» lavastanud meeskond otsustab ka järgmisel aastal etendusi anda, jääb selleks ehitatud lava rahvale uudistamiseks üles. Foto: Marko Saarm

Läinud nädalalõpul etendati Lõhavere Linnamäel neljal järjestikusel õhtul suvelavastust «Lembitu – kuningas ilma kuningriigita». Ehkki ettevalmistamisel tabas korraldajaid rida ootamatusi, jõudis lugu vaatajate ette viperusteta. 

Vabaõhulavastuse taga seisis mittetulundusühing Temufi. Lavastuse produtsent Silver Kaljula nentis, et algselt arvestasid nad tribüünidega, mis mahutaksid 1000 pealtvaatajat. Paraku selgus istmeridu paigaldades, et üle 800 koha turvaliselt linnamäele ei mahuta. Nii laupäeval kui pühapäeval paigaldati siiski veel lisakohti ja anti istumiseks kaltsuvaipu. «Inimesed palusid, et neid sisse lastaks, oldi valmis ka maas istuma,» rääkis Kaljula. 

4000 vaatajat

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles