Kevadlaat oli lasteaiale suureks abiks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kevadlaadalt said lapsed ja vanemad eurode eest koju viia mitmesuguseid annetajate toodud asju.
Kevadlaadalt said lapsed ja vanemad eurode eest koju viia mitmesuguseid annetajate toodud asju. Foto: Erakogu

Juba seitsmendat aastat korraldasid Männimäe lasteaia hoolekogu ja töötajad heategevusliku kevadlaada, kus seekord saadi lasteaia õuevahendite uuendamiseks tervelt 805 eurot.

Varasematel aastatel oleme samalaadse ürituse korraldanud sügisel kadripäeva paiku. Kevadlaat annab lapsevanematele ja hoolekogule hea võimaluse üksteisega suhelda. Nii näevad ja mõistavad emad-isad meie lasteaia tegemisi paremini. Samuti napib lasteaial tihti raha mänguvahendite muretsemiseks ja raskel ajal on iga toetus tervitatav.

Tänu mitme aasta laadakorraldamise kogemustele teame, mis toob enim tulu ja pakub toredaimaid elamusi. Lapsevanemate, lasteaia personali ja toetajate toodud kaup vahetati eurode vastu erisugustes tubades, kus leti taga olid lasteaia töötajad.

Kutsuvalt ja mõnusalt lõhnasid kõik kolm kohvikut, kus sai jalgu puhata, lahedalt juttu vesta ja head-paremat maitsta. Kirbuturul leidsid ühe pere kapinurka seisma jäänud asjad uue elu teise pere kodus.

Hoidiste ja köögiviljade riiulid tühjenesid hetkega ning õnneloosis võitis iga pilet.

Tervisenurgas pakuti kevadväsimuse vastu porgandirattaid ja melonikuubikuid ning ka teabematerjali, mis õpetas oma tervist hoidma. Heategijad said euroraha pista kaunilt maalitud annetuspurkidesse.

Kolmes toas toimetasid kunstikooli õpilased, kelle osavad käed maalisid lastele palju rõõmu pakkuvaid näokaunistusi. Kel soov ise meisterdada, suundusid Lepatriinu ja Pihlaka rühma, kus lastel valmisid õpetajate juhendamisel pühadejänkud, tibud ja munatopsid. Emadele näidati seal, kuidas papist, lõngast ja pärlitest kauneid sõlgi teha.

Traditsiooniliselt kuulub laada juurde näitemäng. Sellel aastal nägi Männimäe lasteaia näitetrupi liikmete esituses lugu «Rebane ja jänes». Vaatemänguline seiklus sõprusest ning heast ja kurjast tekitas saalis rõõmsat elevust ning lapsed ja vanemad rääkisid näidendi tegelaskujudest veel mitu päeva.

Lisaks laadamelule ja tulule jäävad kõigile osalistele sellest päevast meelde andmis- ja lustimisrõõm. Aitäh kõigile!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles