Repliik: Võimalus mööduda

Gert Kiiler
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gert Kiiler
Gert Kiiler Foto: Elmo Riig / Sakala

Mullu valmis mõnekilomeetrine neljarealine Mäo ümbersõit, millest rääkides on enamasti rõhutatud, kui palju kiiremaks see muutis Tallinna ja Tartu vahel liiklemise. Jutt käib mõnest minutist, mis pole ju tõtt-öelda mainimisväärne ajavõit.

Tegelikult on kõnealuse teelõigu suurim pluss see, et kiirematel liiklejatel on seal võimalik vahepeal tekkinud venivatest autokolonnidest ohutult mööduda. Nii jäävad uuele teele eelnevatel kilomeetritel ära ohtlikud möödasõidud, sest juhid teavad: õige pea saab nimetatud manöövrit sooritada hoopis lihtsamalt.

Seda ebameeldivam on näha juhte — õnneks on neid vähe —, kes üritavad isegi mõni kilomeeter enne teise rea lisandumist nui neljaks möödasõitu sooritada. On muidugi võimalik, et nad ei tea, millal neljarealine tee tuleb.

Sellest tulenevalt: kas ei võiks näiteks viis kilomeetrit enne neljarealise tee algust (ka enne Tallinna-poolset lõiku) panna üles sellest teavitavat liiklusmärki, nagu on tehtud möödasõiduridade puhul Soomes? Usun, et närvilist tõmblemist jääks siis vähemaks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles