Õpilaste tasuta bussisõidu kiipkaardid aktiveeritakse 28. augustist

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuvasti
Tuvasti Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandi maapiirkonna kooliõpilastele on bussisõit maaliinidel aktiveeritud kiipkaardiga jätkuvalt tasuta. Kaartide väljastamisega tegeleb Viljandimaa Omavalitsuste Liidu büroo.

Viljandi maavalitsuse arengu- ja planeeringuosakonna juhataja Kaupo Kase sõnul tuleb kõikidel õpilastel, kellel on kiipkaardid olemas juba eelmisest õppeaastast, neid kohe ka kasutama hakata.

«On mõistetav, et esimese klassi õpilastel kiipkaarte veel ei ole ning samuti võib juhtuda, et mõnel õpilasel on kaart lootusetult kadunud. Kaardi saamiseks tuleb koheselt pöörduda klassijuhataja poole, kes info ise või koolis kokkulepitud isiku kaudu kohalikule omavalitsusele edastab. Omavalitsus kui teenuse tellija ja rahastaja edastab andmed Omavalitsuste Liidule ning erinevate omavalitsuste koondandmed lähevad tellimuse täitjale, ehk bussifirmale,» selgitas Kase.

Septembrikuu jooksul täpsustatakse õpilaste nimekirju. Eesmärk on saavutada hiljemalt 1. oktoobriks olukord, et kõikidele tasuta sõitvatele õpilastele oleksid toimivad kiipkaardid väljastatud. Bussikontrollid jätkavad oma tavapärast tööd ka septembris, kuid on maaõpilaste sõitude suhtes mõistvad. Kui õpilasel puudub 1. oktoobril sõiduõigust tõendav kiipkaart, peab ta ostma bussijuhilt pileti.

Sõidukaardi puudumisel on pileti hind õpilasele maaliinidel 50 senti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles