Kuhjaveres lonkis voodilinast lehm ja tehti tõsist teatrit

Marek Tiits
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Voodilinast lehm ja rahvajant, aga ka tükke tõsisest teatrist: seda kõike sai näha 13. Kuhjavere külateatrite festivalil.
Voodilinast lehm ja rahvajant, aga ka tükke tõsisest teatrist: seda kõike sai näha 13. Kuhjavere külateatrite festivalil. Foto: Marko Saarm

Suure-Jaani vallas Kuhjavere külas leidis möödunud nädalavahetusel taas aset külateatrite festival. Järjekorranumber oli ebausklikele küll hirmutav – 13 –, ent osalejaid ja mängulusti jagus endiselt.

Korraldustoimkonna perenaine Urve Mukk nentis, et truppide arvu poolest on olnud ka rikkalikumaid aastaid, aga see näitaja ei ole Kuhjavere festivalile olnud kunagi eesmärk omaette.

«Tahame hoida järjepidevust ja traditsiooni,» kõneles ta Jõesuu külateatri etenduse aegu poolhääli, et mitte publikut häirida. «Meile tulevad inimesed saama seda, mida nad on harjunud siit saama. Mõni neist tuleb lausa Tallinnast päev varem kohale.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles