Ära unusta pühapäeval heisata riigilippu!

Marek Tiits
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti lipp.
Eesti lipp. Foto: Elmo Riig / Sakala

Taasiseseisvumispäev on aastas üks kolmest lipupäevast. Sinimustvalge heiskavad kõik riigi- ja omavalitsusasutused ning avalik-õiguslikud juriidilised isikud. Ühtsustunde väljendamiseks on seda heiskama oodatud ka kõik teised. Lipp heisatakse päikesetõusul ja langetatakse päikeseloojangul. Kui seda ei langetata, tuleb see pimedal ajal valgustada.

20. augustil 1991 taastati rahvuslikul üksmeelel Eesti Vabariigi iseseisvus. Ülemnõukogu otsus „Eesti riiklikust iseseisvusest“ lõpetas Nõukogude okupatsiooni ja taastas Eesti riikliku iseseisvuse. Muu hulgas taastati diplomaatilised suhted teiste riikidega.

Viljandis tähistatakse iseseisvuse taastamist suure perepeoga Uueveski puhkekeskuses. See algab pühapäeval kell 18. Korraldajad paluvad üritusele tulla jalgsi või selleks spetsiaalselt käima pandud bussiliiniga, et mitte Uueveski kitsaid tänavaid parkimismuredega koormata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles