NÄDALA MORAAL. Ettevaatlikult mööda (1)

Karl-Eduard Salumäe
, arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sander Ilvest / Postimees

Üks mu Rootsis elav tuttav jagas üleeile Facebookis kohaliku inimese hoiatust, et juba mitmendat päeva järjest hääletab maantee ääres võõramaise välimusega mees, kes räägib kinni pidava sõiduki juhile, et tema autol (mitte just esimeses nooruses Mercedes-Benz) sai kütus otsa ja tema krediitkaart on katki läinud, aga ta on ettevõtte juht ja peab minema haiglasse oma akuutselt haige sugulase juurde. Kütuseraha saamiseks pakub ta müüa kuldsõrmust, mis tegelikult on võltsing.

Kui olete selle nädala lehti lugenud, siis mõistate, miks ma kibedalt muigasin, kui selline teade minu uudisvoos kuvati.

Võib-olla on see puhas juhus. Võib-olla on aastaaeg sääraste pettuste katsetamiseks kõige õigem. Igal juhul on huvitav ühtelangevus, et samal ajal kui Viljandimaal on põhjust rääkida tõmmu nahaga meestest, kes üritavad maantee ääres raha välja petta, laekub teiselt poolt Läänemerd hoiatus veel ühe sellise mehe kohta.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles