Kui kulutada toidule päevas poolteist eurot, siis vaim väsib

Greete Palgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Just poolteise euroga tuli päevas hing sees hoida.
Just poolteise euroga tuli päevas hing sees hoida. Foto: Kamilla Selina Lepik

Neljanda päeva hommikul vaatan riiulil seisvaid pudruhelbeid ja hernejahu ning tunnen, et mul on neist kõrini. Jätan need puutumata sel hommikul ega tee seda ilmselt veel mitu nädalat pärast katse lõppu. Erinevalt 50 000 kaasmaalasest on minul see võimalus.

Minu säästudieet saab alguse numbripurust, millest on ehk sama raske läbi närida kui maitsestamata kuivainetest, kuid nende arvude taga seisavad päris inimesed. Seepärast – püüdke järge pidada.

Šotimaa Edinburghi ülikooli selleaastase uuringu põhjal läheb maailmas raisku umbes 20 protsenti toidust. Pool sellest visatakse ära või lastakse roiskuma ja teine pool kaob ülesöömise tõttu. Samas pidid Maailmapanga hinnangul 896 miljonit arenguriikide elanikku saama mullu hakkama 1,60 euroga päevas. Seejuures ei tule neil selle eest ainult kõhutäidet muretseda, vaid ka kõik muud kulutused katta. Eelmisel aastal suri maailmas eri statistikate põhjal nälga seitse kuni üheksa miljonit inimest. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles