Pühapäeval on Pika Hermanni torn külalistele avatud

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pika Hermanni torn.
Pika Hermanni torn. Foto: Toomas Huik

Pühapäeval tähistatakse Toompea lossis Eesti taasiseseisvumispäeva. Sel puhul on kõigil soovijatel võimalus tõusta Pika Hermanni torni Eesti iseseisvust sümboliseeriva lipu juurde.

Pika Hermanni torn on külalistele avatud kella 11–17. Ladusama sissepääsu korraldamiseks jagatakse külastajatele tasuta pääsmeid, kuhu on märgitud torni pääsu kellaaeg. Pääsmeid jagatakse kella 16-ni.

Taasiseseisvumispäeval peab Toompea lossi Valges saalis oma traditsioonilise piduliku koosoleku ka 20. augusti klubi. Tervitussõnad ütleb riigikogu esimees Eiki Nestor. Päevakohase ettekandega esineb 20. augusti klubi liige Tiit Made.

1994. aastal asutatud 20. augusti klubi ühendab inimesi, kes kuulusid 1990. aastal valitud Eesti vabariigi ülemnõukokku ja hääletasid Eesti iseseisvuse taastamise poolt.

26 aastat tagasi, 20. augustil 1991 kell 23.03 võttis Eesti vabariigi ülemnõukogu 69 poolthäälega vastu otsuse taastada Eesti riiklik iseseisvus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles