Juunior, kellele sobivad põndakud ja mäed

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi rattaklubi juunioride klassi sportlane Joosep Sankmann on tänavu rohkesti võistelnud nii riigi koondise kui koduklubi vormis. Hooaja üks seniseid olulisemaid mõõduvõtte oli tal Taanis Euroopa maanteesõidu meistrivõistlustel, kus ta parima eestlasena lõpetas peagrupis.
Viljandi rattaklubi juunioride klassi sportlane Joosep Sankmann on tänavu rohkesti võistelnud nii riigi koondise kui koduklubi vormis. Hooaja üks seniseid olulisemaid mõõduvõtte oli tal Taanis Euroopa maanteesõidu meistrivõistlustel, kus ta parima eestlasena lõpetas peagrupis. Foto: Kamilla Selina Lepik

Viljandi rattaklubi ainsa juuniorieas liikme Joosep Sankmanni hooaja esimene pool möödus koos Eesti juunioride koondisega tuuridel, laagrites ning võistlustel, mis päädisid augusti algul sõitudega Euroopa meistrivõistlustel. Praegu treenib ta lootuses pääseda maailmameistrivõistlustele.

Taanis Herningis peetud Euroopa maanteesõidu meistrivõistlustel lõpetas 18-aastane Sankmann ligemale 120-kilomeetrise grupisõidu parima eestlasena peagrupis. Protokolli sai ta kirja itaallasest võitja Michele Gazzoliga sama aja, ent kohaks märgiti talle 60. Startijaid oli kokku 160.

Noormees ise ütles, et sõit oli hull andmine väga keerulistes oludes ning lõpuspurdile jäänud medalijagamisse polnud tal lootustki sekkuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles