Juhtkiri. Petistest mööda

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sakala logo
Sakala logo Foto: «Sakala»

Maantee ääres seisab vilkuvate ohutulede ja avatud kapotiga päevinäinud Saksa päritolu auto. Välimuse põhjal otsustades on see sendi surmale võlgu, kuid avariid pole neljarattaline teinud. Masina ümber askeldavad mingid inimesed. Üks võõramaise välimusega mees tõttab peaaegu sõiduraja keskele lähenevale sõidukile vastu ja üritab iga keharakuga selgeks teha, et ta on hädas.

Paljud inimesed jagavad sellist vaatepilti nähes hetkega ära, et see kõik on vaid salakaval näitemäng. Niisugust trikki on Eestis aastate jooksul korduvalt katsetatud ning sellest kõigis meediakanalites räägitud. Need on lihtlabased petised, kelle eesmärk on abivajajat teeseldes mööduv auto kinni pidada, et selles istuvatele inimestele pealetükkival moel oma rämpskaup hingehinna eest pähe määrida.

Ometi ei ole sellised tegelased kadunud. Alles eile kirjutas Sakala kahe auto kokkupõrkest, mis juhtus asjaosalise kirjeldust mööda paljuski ühe sellise tõmmu mehe pärast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles