Maailmarekordite omanik kaalub karjääri lõpetamist

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sellest kevadest kergejõustikuveteranide üle 90-aastaste vanuseklassi jõudnud viljandlanna Hilja Bakhoff on võtnud käsile selle klassi maailmarekordid. Sel aastal on ta neid enda nimele vormistanud päris mitu ja neid ka jõudumööda uuendanud.
Sellest kevadest kergejõustikuveteranide üle 90-aastaste vanuseklassi jõudnud viljandlanna Hilja Bakhoff on võtnud käsile selle klassi maailmarekordid. Sel aastal on ta neid enda nimele vormistanud päris mitu ja neid ka jõudumööda uuendanud. Foto: Aivar Aotäht

Vaid mõne nädala eest neli Taanist Euroopa meistrivõistlustelt saadud kuldset medalit oma pika karjääri jooksul korjatud trofeede kuhilasse lisanud viljandlanna Hilja Bakhoff tõi läinud nädalavahetusel Pärnust neid veel ühe portsu juurde.

«Ilusad on nood küll, eriti Pärnus teenitud. Aga mis nondest saab, ei teagi,» lausus proua Bakhoff veidi nõutult ning lisas: «Pikkade aastate vältel on medaleid kogunenud ilmatuma suur hulk.»

Augusti alguses Taanis Århusis peetud kergejõustikuveteranide tiitlivõistlustel oma arvestuses konkurentsitult parimale ning mis seal salata, ka ainsale N-90 klassi võistlejale jäid mõõduvõtust mälestuseks kuldmedal raskus-, ketta- ja vasaraheites ning heitealade mitmevõistluses. Sealjuures püstitas viljandlanna kaks maailmarekordit: 8.08 raskusheites ja 18.21 vasaraheites. Viimati mainitud tulemust parandas ta möödunud nädalavahetusel Pärnus asetleidnud Baltimaade kergejõustikuveteranide lahtistel meistrivõistlustel ja Eesti meistrivõistlustel veel kuus sentimeetrit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles