Ministri sõnul on Looduse juhtum üle paisutatud

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endine haridusminister Tõnis Lukas.
Endine haridusminister Tõnis Lukas. Foto: Toomas Huik

Haridusminister Tõnis Lukase hinnangul on palju vastukaja tekitanud suitsukoni õpilase kätte kustutamises kahtlustatava Viljandi kutsekooli direktori Tarmo Looduse juhtum üle paisutatud.


«Põhimõtteliselt ei saa koolidirektor igal hommikul kooliväraval õpilastele vastu minna ja öelda: «Härrased, astuge sisse ja tehke, mis tahate!»» vahendas rahvusringhäälingu uudisteportaal ministri sõnu, mis ta ütles ETV hommikusaates «Terevisioon».



Lukas toonitas, et koolis on oma kord ja piirkonnad, kus midagi tohib teha ja midagi mitte. «See, kas koolidirektor oskab olukorra ära lahendada, seda vaatavad ju kõik pealt ja kui mõni kaak lihtsalt püüab panna koolidirektorit raskesse olukorda, ei täida korraldusi, siis koolidirektor peab midagi ette võtma, vastasel juhul on tema autoriteet ja õpetajate töötingimused tulevikus miinimumilähedased,» arvas minister.



Lukase sõnul ei saa koolis kõiki asju lahendada malbe häälega selgitustööd tehes. «Kindlasti tuleb mõnikord ka sekkuda,» rõhutas ta.



Lisaks märkis Lukas, et selle, kas Loodus käitus õigesti, selgitab uurimine.


Haridusministeerium seda tema sõnul ei otsusta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles