Mulgi elamuskeskus kordab läbikukkunud konkurssi

Taavi Niittee
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mulgi kultuuri instituudi juht Kaja Allilender, kes ka ise on põline mulk, on koos oma mõttekaaslastega Sooglemäele rajatavast Mulgi elamuskeskusest unistanud juba aastaid.
Mulgi kultuuri instituudi juht Kaja Allilender, kes ka ise on põline mulk, on koos oma mõttekaaslastega Sooglemäele rajatavast Mulgi elamuskeskusest unistanud juba aastaid. Foto: Elmo Riig

Kevadel saabus Mulgi kultuuri instituudi juhatajale Kaja Allilenderile jahmatav uudis: Helme valda Sooglemäe tallu plaanitava Mulgi elamuskeskuse arhitektuurivõistlusele ei laekunud ainsatki tööd. Nüüd käib uus konkurss, mis jääb ilmselt nii või teisiti viimaseks.

«Kui eelmine kuupäev kukkus, plaanisin Tallinna sõita. Hommikul aga helistati ja öeldi: «Kaja, sul ei ole mõtet tulla – ühtegi tööd pole»,» meenutas Allilender mais lõppenud ideekonkursi kurba lõppu. Selline tulemus oli üllatus kõigile, kaasa arvatud kaaskorraldajale Eesti arhitektide liidule, sest nulltulemus on varem olnud vaid üks kord.

Arhitektuuribüroodele tehtud järelepärimistest selgus, et töid ei esitatud kolmel põhjusel. Esiteks nimetati lühikest ajaperioodi, teiseks huvipuudust ja kolmandaks konkursile kehtestatud liigseid piiranguid. Et mitte astuda teist korda samasse ämbrisse, on juuni lõpus alanud ja augusti viimasel nädalal lõppev konkurss pikem ja arhitektidele on antud senisest vabamad käed.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles