Juhtkiri. Nuut taskus

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sakala logo
Sakala logo Foto: «Sakala»

Teeme kõigepealt ühe asja selgeks. Eile veeklaasis pisukese tormi tekitanud EKRE valimisreklaam Viljandi Paalalinna kooli juures ei olnud kindlasti mõeldud nii, nagu see paljudele mõjus. Aga vaat mõjus ja sellest tuleb aru saada. Oleks küüniline arvata, et rahvuskonservatiivid pidasidki loosungiga «Anname tuld!» silmas inimeste pihta tulistamist, ent samavõrd küüniline oleks eitada, et tolles kohas niisugust üleskutset lugedes säärane seos  paratamatult tekib.

Seda kõike tunnistas eile ka reklaamil kujutatav EKRE linnapeakandidaat Jaak Madison. Lihtsalt tema valitud sõnad olid mõnevõrra teised. Ühtlasi palus Madison asjaosaliste ees vabandust.

Siinkohal saanuks teemale punkti panna, kui EKRE poliitikute retoorika olnuks kohe alguses ligilähedaseltki selline, nagu erakond lõpuks otsustas. Aga ei olnud. Jaak Madisoni vabandus ühes tõdemusega, et plakati kohavalik on sobimatu ja valimisreklaam tuleb välja vahetada, laekus mõningase viivitusega ning on hoopis teisest ooperist võrreldes kommentaaridega, mis Madison ja EKRE teine juhtivpoliitik Martin Helme ajakirjandusele esiti andsid. Kui linnapeakandidaat ütles Sakalale, et erakonna sõnum on sootuks midagi muud ja plakatit pole põhjust maha võtta, siis Helme läks Delfiga suheldes kaugemale ja avaldas arvamust, et see on otsitud tüli.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles