Kõpu endine vallavanem: rahva soovil kandideerin valimistel uuesti

Marek Tiits
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõpu endine vallavanem Tõnu Kiviloo väidab, et pärast tema umbusaldamist on Kõpu elu ja tegemised vajunud umbvaikusesse. See häirib teda ning kohalike palvel kandideerib ta eelseisvatel valimistel uue Põhja-Sakala valla volikogusse.
Kõpu endine vallavanem Tõnu Kiviloo väidab, et pärast tema umbusaldamist on Kõpu elu ja tegemised vajunud umbvaikusesse. See häirib teda ning kohalike palvel kandideerib ta eelseisvatel valimistel uue Põhja-Sakala valla volikogusse. Foto: Marko Saarm

Tõnu Kiviloo, kes mitmesse skandaali mässituna Kõpu vallavanema ametikohast ilma jäi ning kelle kriminaalasja edasikaebus ringkonnakohtu otsust ootab, teatas, et kavatseb eelseisvatel kohalike omavalitsuste valimistel oma kandidatuuri uuesti üles seada. 

«Osalen valimistel valimisliidu Kõost Kõpuni koosseisus,» kinnitas Kiviloo. Valimisliidu nimekiri ei ole veel paigas, ent tema kinnitusel saadakse sellega ühele poole septembri alguseks. «Nimekirja lukku panemine jääb üsna viimasele hetkele,» tõdes ta ning loobus täpsustamast loodava valimisliidu teiste liikmete nimesid. «Kui leiame vahepeal mõne liidu, kellega meie programmilised seisukohad vähemalt 75 protsendi ulatuses kattuvad, siis on võimalik, et ühineme mõne teise valimisliiduga.» Ta kinnitas, et on valimistest rääkinud juba nii Suure-Jaani praeguse vallavanema Tõnu Aavasaluga kui volikogu esimehe Arnold Pastakuga, samuti Reformierakonnaga ja valimisliiduga Kogukonna Hääl.

Kiviloo ei teinud saladust sellest, et kandideerima ajendas teda ennekõike Kõpu olukord, millesse on tema hinnangul viinud praegune juhtimine. «Valitsev võim on vallaelu muutnud kaevuks, kus vett ei ole. Suure-Jaani vallaga ühinemiseks on arendus- ja investeerimisdokumendid ette valmistamata,» väitis Kiviloo. «Rääkimata kas või sellest, et valla teedele pole viimase kahe aasta jooksul ühtki koormat kruusa maha pandud. Füüsilist tegevust, edasiminekut ega arengut pole vallas kaks aastat toimunud.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles