Juhtkiri. Kahe riigi vahel

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) Viljandi linnapeakandidaadiks valitud Harri Juhani Aaltoneni juhtumit võib vaadelda näitena sellest, millistel juhtudel lihtsustaks topeltkodakondsuse lubamine asja. Ainult et IRL on olnud riigi tasandil varem ühemõtteliselt kahe kodakondsuse võimaluse kehtestamise vastu.

Pealegi, Eestis on korraga mitme riigi kodanikuks olemine keelatud ja see ei muutu niipea, aga valimised on juba üks päev vähem kui kahe kuu pärast. Niisiis küsigem: millise sõnumi annab hääleõiguslikele viljandlastele uudis, et Aaltonen võtab Eesti kodakondsuse alles pärast valimisi, juhul kui tal avaneb võimalus meeri kohale asuda?

Inimlikult võib Harri Juhani Aaltoneni otsust Soome kodakondsusest asja eest, teist taga mitte loobuda täielikult mõista. Ja seda on veel vähe öeldud. Ent olukorda tuleb analüüsida ka valijate, see tähendab Viljandi elanike vaatenurgast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles