Repliik. Läänetuul toob ränduri

Kaie Mölter
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kirjanik August Gailiti loodud tegelaskuju Toomas Nipernaadi imelistest juhtumistest tulvil suvised rännakud näitavad inimhinge võimalikku vabadust paiksete kohaomanike kohustuste kammitsas elu kõrval.

Ehkki tänavune suvi on olnud heitlik ega ole eriti soosinud lageda taeva all elu ja ilma nautimist, on linnas aeg-ajalt ikka näha rännumehi, kes ühe öö järveäärse paju all, Pika tänava tamme jalamil või lossimägede puudesalus mööda saadavad. Enamasti jäävad nad möödujale anonüümseks ränduriks, olles vaid tilluke värvilaik lummaval loodusvaatel. 

Üks neist suvistest Nipernaadidest, kellega vestlema jäin, andis edasi oma selge nägemuse ja elamise tõe: teha ainult niisuguseid asju, et juhul kui kõik maailma inimesed peaksid äkki korraga neidsamu asju tegema, ei sünniks sellest kellelegi kahju. Oma sõnade kinnituseks oli ta lossimägede nõlvadelt kokku korjanud suure kotitäie pudeleid ja metalliprügi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles