Kalamees sattus emakaru küüsi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Laupäeva õhtul läks keskealine mees Jõgevamaal Puurmani vallas Härjanurme külas metsa alla, et otsida õngitsemiseks sööta.

Kogemata sattus ta peale kahe pojaga emakarule. Põgeneda polnud võimalik ning emakaru ründas teda.

Tartu ülikooli kliinikumi erakorralise meditsiini osakonna andmetel tekitas karu mehe jalalabale, säärele ja reiele rebimishaavu. Kannatanut opereeriti ööl vastu pühapäeva ning eile jätkati tema ravimist traumaosakonnas.

«Ta läks kalale minemiseks metsa üraskeid otsima,» sõnas mehe abikaasa, «aga karu käis ka üraskeid söömas.»

Hetkel, mil mees märkas karupoegi, ründas emakaru teda. Naise jutu järgi hammustas vihane metsloom tema abikaasal parema jala läbi. «Sellel on 17 õmblust. Mees vehkis jalgadega ja lõi karule toika sõõrmetesse.»

Kohalik jahimees Kaimo Karu peab kannatanu pääsemist tõeliseks imeks.

«Kui rünnak oleks tabanud teda selja tagant, ei oleks ta enam elus,» ütles jahimees. «Ta pääses tänu sellele, et märkas karupoega. Inimese reaktsioon on ennast kaitstes käsi või jalg ette sirutada. Ta sirutas jala ette ja heitis end kraavi. See ta päästiski.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles