Artur Rinne paneb lastega küprokit

Üllar Priks
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seasaare näitemängu seltsi esimene lavastus «Kui onu tegi teatri» (2010). Keskel Ugala asutajaliige Armin Hunt (Kait Aidnik), vasakul tema vend Ernst Hunt (Kalle Kaldma), paremal kõrtsmik Blumberg (Agu Lall).
Seasaare näitemängu seltsi esimene lavastus «Kui onu tegi teatri» (2010). Keskel Ugala asutajaliige Armin Hunt (Kait Aidnik), vasakul tema vend Ernst Hunt (Kalle Kaldma), paremal kõrtsmik Blumberg (Agu Lall). Foto: Elmo Riig

Kait Aidnik õpetab Viljandi kutsehariduskeskuses noori remonditöid tegema. Plaatimine, tapeetimine, krohvimine ja muud jutud. Kindla käega mees on siseviimistluse eriala õpetaja. Kui ta aga kellu käest paneb, tõmbab ta selga kostüümi, lippab läbi grimeerija juurest ja astub rambivalgusesse.

Näitlemiskirega pedagoog on sündinud, kasvanud ja koolis käinud Tartus ning meheks sirgumise aastatel paelus teda hoopis Kreeka-Rooma maadlus. Koolipäevadele järgnesid pikad õhtud treeningsaalis ning ees terendas sportlasekarjäär. Kui ta aga keskkooli lõpetamise järel Tallinna mereakadeemiasse õppima siirdus, jäi matil rapsimine soiku.

«Eks Tartu ja Tallinna klubide vahel valitsenud ju tihe konkurents ja hõõrumine. Teisalt olid Tallinnas ka treenimisvõimalused üsna kesised. Igatahes otsustasin, et see tee ei vii kuhugi, ja jätsin asja katki,» meenutab Aidnik.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles