Kutseõppekeskusesse tuli mullusest rohkem avaldusi

Sander Punamäe
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sakala

Viljandi kutseõppekeskuse esimese kandideerimisvooru lõpuks laekus 341 avaldust, mida on 21 võrra enam kui eelmisel aastal. Näiteks IT-erialale on tahtjaid rohkem, kui kool saab vastu võtta, aga mõni ebapopulaarsem erialarühm jääb hoopis avamata

«Üldiselt pole viga,» ütles Viljandi kutseõppekeskuse direktor Tarmo Loodus kooli käekäiku kommenteerides. 10. augustil lõppes esimene kandideerimisvoor ja selleks ajaks laekus õpisoove 341, mida on võrreldes eelmise aastaga paarikümne võrra rohkem. «Natuke parem seis kui eelmisel aastal.»

Suurim konkurss oli ehitusviimistleja, IT-süsteemide nooremspetsialisti ja mootorsõiduki tehniku erialale, kuhu on ühele kohale umbes 1,5 avaldust. «Mõne erialaga on ikka kehvasti,» nentis direktor. Looduse sõnul ei soovi noored õppida autoplekksepaks ja hoonete tehnosüsteemide ehitajaks. Need rühmad jäävad sel aastal tõenäoliselt avamata. Ka puitkonstruktsioonide ehitus pole direktori andmetel populaarne, kuid see koolile takistuseks ei saa. «Meil on selle kõrval olemas palkmaja ehitus, mis ilusti õppijatega täitub.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles