Repliik. Festivalirahva suvetuur

Sander Punamäe
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Igasuguseid festivale, suve-, kohvikute-, hobu-, vibu-, hansa- ja folgipäevi on rohkem kui kunagi varem ning rahvas sõidab hea meelega ühelt nišiürituselt teisele. Ja siis ongi kõigil nii kiire, et isegi suguvõsa kokkutulekult joostakse edasi firma suvepäevadele ning sealt edasi hiphopilavade ette. Osa festivalirahvast põrutab mööda Eestimaad ringi justkui Koit Toome suvetuuril või Hanno Pevkur pannkoogirallil.

Ometi tundub, et publikut on neil üritustel ikka eelmisest aastast vähem. Et mõni kümnend tagasi oli festivale vähe, oli igal sellisel rahvakogunemisel suur kaal. Nendeks võeti aega. Nüüd aga näib, et rohkem inimesi on hõivatud hoopis festivalide korraldamisega kui neil käimisega.

Mina ei käinud nädalavahetusel arvamus- ega hiphopifestivalil. Isegi Hauka laadal mitte. Selle asemel sõitsin maale vanematele külla, et meelel veidi puhata lasta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles