Tagasi noorusaega. Bussiga!

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kesklinnas hakkasid kõikjal silma lilled. Kaubanduskeskuse Valleta (vasakul) ees läks enamik sõitjatest maha.
Kesklinnas hakkasid kõikjal silma lilled. Kaubanduskeskuse Valleta (vasakul) ees läks enamik sõitjatest maha. Foto: Aivar Kaljusaar

Tänavu märtsis ilmus Sakalas Aivar Kaljusaare arvamusartikkel «Valmierasse. Bussiga!», milles ta viskas õhku küsimuse, miks ei võiks buss tänapäevalgi Viljandist Läti linna Valmierasse sõita nagu nõukogude ajal. Kaljusaar märkis, et viljandimaalased on alati lõunanaabrite juures kaubaretkedel käinud, lihtsalt viimasel ajal on see Eesti ja Läti erineva maksupoliitika tõttu elavnenud.

 

Kaljusaare mõtteavaldus osutus päästikuks, mis pani aktsiaseltsi Hansa Bussiliinid avama liini, millest ta oli varemgi mõelnud. Esimese sõidu tegi Viljandi–Valmiera buss eelmisel kuul.

Alles kevadel sai mõlgutatud mõtteid, miks buss tänapäeval Valmierasse ega Ruhja ei käi. Nüüd, suve lõpuks, on selline võimalus loodud. Kahjuks ei õnnestunud mul esimese Viljandi–Valmiera bussiga teele asuda, ent üleeelmisel laupäeval sai see viga parandatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles