Elektrilevi loodab suurema osa riketest likvideerida esmaspäevaks

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elektriliini parandamas.
Elektriliini parandamas. Foto: Elmo Riig / Sakala

Pühapäeval kella 16 seisuga oli Elektrilevi tööpiirkonnas äikesest tingitud rikete tõttu vooluta veel 2400 majapidamist, suurem osa nendest jäid Järva- ja Viljandimaale ning Harjumaa idaossa. Keerulisemate rikete kõrvaldamine võtab aega esmaspäevani.

Saartelt laupäeva pärastlõunal alanud ja õhtuks üle Eesti liikunud äikesetormi tõttu oli tippajal, laupäeval pärast kella 22 vooluta ligikaudu 12 800 majapidamist, teatas võrguettevõte.  

«Lõplik mõjutatud klientide arv pole veel teada, kuna pidevalt laekub klientidelt informatsiooni uutest riketest,» selgitas Elektrilevi käiduosakonna juhataja Andres Tõnissaar BNS-ile. Tema sõnul on lõviosa riketest likvideeritud, kuid keerulisemate rikkekohtade kõrvaldamine toimub enim kannatada saanud piirkondades ka esmaspäeva jooksul.

Elektrilevile teadaolevatest riketest saadab ettevõte ise klientidele SMS-teate. Ettevõte palub helistada rikketelefonile 1343 vaid siis, kui klient ei ole rikkest teavitavat sõnumit saanud. Samuti ootab Elektrilevi teavet liinile langenud puust või muust rikke asukohast või ohuolukorrast. 

Katkenud elektriliinidele ei tohi läheneda, kuna juhtmetealune maapind võib olla pinge all ning anda eluohtliku elektrilöögi 8 meetri raadiuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles