Tugev äike liikus üle Viljandimaa ja jättis elektrist ilma üle poole tuhande majapidamise

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Äike
Äike Foto: Elmo Riig / Sakala

Äike koos tugeva tuule ja vihmaga ületas Viljandimaa piiri õhtul enne kaheksat ning liikus üle maakonna edasi Tartu suunas. Esialgu puuduvad andmed suuremate kahjustuste kohta, kuid Elektrilevi andmetel oli kell 21.25 elektrita 529 Viljandimaa majapidamist, millest enamik on Lõuna-Viljandimaal Abja ja Karksi kandis.

Kui tormi tipphetkel ulatus voolukatkestuste arv 627-ni, siis pühapäeva ennelõunaks on nendest likvideeritud umbes pooled.

Päästeameti andmetel murdis eile möllanud torm õhtul ja ka öösel puid, kuid inimesed õnnetustes kannatada ei saanud. Enamasti olid puud langenud kas sõiduteele või elektriliinidesse. Lisaks avastasid päästjad ka ise väljakutsele sõites või neilt naastes murdunud puid, mis ohtlikest kohtadest kõrvaldati.

Lõuna päästekeskuse pressiesindaja Taavi Siilbek kinnitas, et tõsisematest vahejuhtumitest Viljandimaal praegu andmeid ei ole.

Küll aga jäädi hätta Võrtsjärvel, kuhu päästeamet sai eile kaks väljakutset. Ühel juhul sattus hätta paadiga Rõngu kandist järvele läinud viieliikmeline seltskond, kes ei pääsenud oma jõududega enam kaldale. Päästjad leidsid nad järvelt üles ja aitasid kaldale.

Samuti jäid eile õhtul hätta kaks jetiga Tondisaarele läinud inimest, kes ei leidnud pimedas koduteed. Lõpuks said nad siiski ise kaldale ja päästjate abi vaja ei läinud.

Ilmateenistus lubab tänaseks pilves selgimistega ilma, mitmel pool sajab hoovihma ja on äikeseoht. Puhub edelatuul 5–11, saartel ja rannikul puhanguti kuni 16 meetrit sekundis. Sooja tuleb 18–22 kraadi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles