Juurikanäppajad kimbutavad aiapidajaid (1)

Priscilla Õmblus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viiratsi kasvuhoonetes ja peenramaadel tegutsevad aiasaaduste näppajad.
Viiratsi kasvuhoonetes ja peenramaadel tegutsevad aiasaaduste näppajad. Foto: Kamilla Selina Lepik

Viiratsi elanikud on hädas peenraid ja kasvuhooneid rüüstavate pisisulidega, kes käivad võõral maal kõhutäidet jahtimas.

«Laupäeva hommikul kella kaheksa ajal teatas murelik vanaproua politseile, et keegi on käinud Viiratsi alevikus tema kasvuhoones, tallanud ära ühe paprikataime ning kaasa võtnud umbes kuus kurki,» rääkis Viljandi politseijaoskonna politseikapten Leana Lemming. «Oma ütlustes selgitas eakas naine, et kasvumajast võetud kurke ja äratallatud paprikataime ta rahasse ümber arvutada ei oska, ent tehtud töö ja nähtud vaeva rikkumisega on talle tekitatud moraalset kahju.»

Lemmingu sõnul on alust arvata, et võõras kasvuhoones käis uitamas ja valminud saaki noppimas laps. «Kasvumajas olid väikese inimese jalajäljed, mistõttu on meil alust arvata, et kurke võttis sealt mõni laps, kes ei oska veel teiste inimeste vaeva, taimede kasvatamisele kuluvat aega ning sellise mõtlematu käitumisega kaasnevat kahju hinnata.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles