Tarvastu ordulinnust saab varsti trepi abil vallutada

Greete Palgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Praegu piiravad lambad Tarvastu ordulinnuse lähedal muru, kuid enne talve peaks seal seisma trepp, et oleks mugav silla juurest linnusemüürideni kõndida.
Praegu piiravad lambad Tarvastu ordulinnuse lähedal muru, kuid enne talve peaks seal seisma trepp, et oleks mugav silla juurest linnusemüürideni kõndida. Foto: Alar Karu

39 400 eurot maksev trepp, mille lõpphinnale lisandub ehitusjärelevalve tasu, peaks Tarvastu vallavanema Alar Karu sõnul edaspidi aitama ordulinnust uudistada nii kohalikel kui võõrastel.

Trepi rajamise raha tuleb 90 protsendi ulatuses Mulgimaa arenduskoja Leader-projektist, ülejäänu vallaeelarvest. Trepi ehitab aktsiaselts Valmap Grupp ning see peaks valmima enne talve.

«Trepp tuleb kalakärestiku sillast ordulinnusesse,» sõnas Karu ning täpsustas, et see tehakse metallist. «Tarvastu ordulinnus on omal ajal väga hästi rajatud, tänapäeval on isegi sõdimata sinna raske pääseda ning masinaid sinna saada on peaaegu võimatu,» rääkis Karu. «Müüride renoveerimine seisabki selle taga. Muinsuskaitse annaks raha, kuid sinna pole ligipääsu.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles