Helmen Kütt: hambaravihüvitise auk ei jää täitmata

Karl-Eduard Salumäe
, arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikogu sotsiaalkomisjoni esimehe ja haigekassa nõukogu liikme Helmen Küti sõnul ei oma tähtsust, kas haigekassaga sõlmib täiskasvanute hambaravihüvitise lepingu mõni Viljandi erakliinik või kohalik haigla. Peamine on, et riigi soodustus oleks kättesaadav ja ravi kvaliteetne.
Riigikogu sotsiaalkomisjoni esimehe ja haigekassa nõukogu liikme Helmen Küti sõnul ei oma tähtsust, kas haigekassaga sõlmib täiskasvanute hambaravihüvitise lepingu mõni Viljandi erakliinik või kohalik haigla. Peamine on, et riigi soodustus oleks kättesaadav ja ravi kvaliteetne. Foto: Elmo Riig

Riigikogu sotsiaalkomisjoni esimees ja haigekassa nõukogu liige Helmen Kütt usub, et juba sügisel on Viljandis hambaraviasutus, kes on sõlminud haigekassaga täiskasvanute hambaravi hüvitamise lepingu.

Juulist hakkas kehtima uus hambaravi hüvitamise kord, millega riik toetab hambaravi täiskasvanutel 30 ning eakatel, rasedatel ja pisikese lapsega kodus olevatel emadel 85 euroga aastas. Varem maksti 19-eurost hüvitist vaid eakatele ning selle saamiseks tuli esitada haigekassale taotlus. Nüüd käib arveldus haigekassa ja hambaarsti vahel.

Viljandimaal on haigekassaga vajaliku lepingu sõlminud esialgu vaid kolm hambaraviasutust ja need on Suure-Jaanis, Kolga-Jaanis ja Mustlas. Viljandi on üks kolmest maakonnakeskusest, mis on täiskasvanute hambaravihüvitisega katmata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles