Juhtkiri. Ekrestuv IRL

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sakala logo
Sakala logo Foto: «Sakala»

Vikipeedias on kooseluseadusest eraldi artikkel, kus on muu hulgas välja toodud, millised riigikogu saadikud hääletasid 2014. aasta 9. oktoobril selle poolt ja kes olid vastu. Toda tabelit uurides võib igaüks tõdeda, et Isamaa ja Res Publica Liit (IRL) on olnud kooseluseaduse suhtes järjepidev. Kolm aastat tagasi ei hääletanud ükski nimetatud erakonna fraktsiooni liige selle poolt. Tol korral kohal olnud irlikatest jättis oma vastuhääle andmata üksnes nüüdseks erakonnast lahkunud Marko Mihkelson, kes otsustas hääletamisel mitte osaleda.

Niisiis kõlab IRL-i ministri Urmas Reinsalu juhitava justiitsministeeriumi kavatsus teha valitsusele ettepanek toetada eelnõu, mis muudab kooseluseaduse kehtetuks, partei varasemate seisukohtadega kenasti kokku. Ent sellise sõnumiga lagedale tulemise ajastus paneb ikkagi mõtlema lähenevatele valimistele. Niisugust tõlgendust toetab ka fakt, et eelnõu ei ole riigikogus arutusel mitte esimest, vaid juba kolmandat korda.

Kooseluseaduse tühistamise eelnõu on EKRE lapsuke. Mai keskel nad algatasid selle taas. Niisiis võib öelda, et kui IRL sellele nüüd kõva häälega takka kiitma hakkab, siis ta ekrestub.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles