Roolis uinunud lätlane sõitis koos kolme lapsega kraavi

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väsinud Läti mees sõitis esmaspäeval kaubikuga üle vastassuunavööndi teelt välja kraavi.
Väsinud Läti mees sõitis esmaspäeval kaubikuga üle vastassuunavööndi teelt välja kraavi. Foto: Politsei

Häirekeskus sai esmaspäeval veidi enne kella poolt viit teate, et Viljandimaal Valga–Uulu maantee 73. kilomeetril on juhtunud liiklusõnnetus, kus mees sõitis Volkswageni kaubikuga üle vastassuunavööndi teelt välja kraavi.

Avariipaigas käinud politseinike sõnul oli masina roolis 30-aastane Läti kodanikust mees, kes oli kaine ning juhtimisõigusega. Peale juhi viibisid autos kaassõitja ning kolm väikest last. Teelt väljasõidu tagajärjel sai kergeid vigastusi autos kaassõitjana viibinud naine. Meedikud viisid ta Viljandi haiglasse kontrolli. Lapsed ja roolis olnud mees viga ei saanud. Juht selgitas korrakaitsjatele, et oli roolis viivuks tukastama jäänud ning seetõttu oma masina üle kontrolli kaotanud ja kraavi sõitnud.

Viljandi patrullitalituse juhi Alar Sadama sõnul oli see õnnelik õnnetus, sest üle vastassuunavööndi teelt väljasõidu tagajärjed võinuks olla palju traagilisemad, kui samal ajal tulnuks vastu mõni teine sõiduk. Lisaks tõdes patrullitalituse juht, et väsinud sohver on roolis ohtlikumgi kui joobes juht, sest tal pole magama jäädes auto üle mitte mingit kontrolli. «Et vältida väsinud pead autoroolis, soovitan perega ettevõetavatel autoreisidel võimaluse korral jaotada sõidukilomeetrid mitme inimese vahel. Kui see pole võimalik, tuleks teha turgutavaid puhkepause kas ohutult tee ääres või puhkealal,» kõneles politseiametnik.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles