Töötahe toob noored välismaalt Eestisse

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Välismaalased tunnevad vabatahtlikuna töötamisest rõõmu.
Välismaalased tunnevad vabatahtlikuna töötamisest rõõmu. Foto: Kamilla Selina Lepik

Eile asusid Viljandi jäähalli korrastama välismaalased, kes on sõitnud Viljandisse eri riikidest selleks, et vabatahtlikuna tööd teha.

«Eelmistel hooaegadel oleme neid töid teinud oma kogukonna abiga,» rääkis korrastustööde eestvedaja, uisutreener Eve Naanuri, ja lisas, et rahvusvaheline seltskond korrastab jäähalli esimest korda. Eelmised korrad tehti Naanuri sõnul töid kohalikega talgute vormis, aga nüüd avanes tutvuste kaudu võimalus kaasata  välismaalasi. «Kösti vesiveski on juba aastaid rahvusvahelisele seltskonnale tööd pakkunud ja selle omanik tutvustaski meile niisugust võimalust,» lausus Naanuri.

11 jäähallis töötavat vabatahtlikku on siia jõudnud tänu noortevahetusühingule EstYES. Koreast, Jaapanist,  Venemaalt, Prantsusmaalt ja Tšehhist on kaks noort ning Belgiast üks. Kõige nooremad on 18-aastased ja vanim on 27. Koos juhendajaga tegutseb tööplatsil viis naist ja seitse meest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles