President: maainimene on saanud vabaks

Kaie Mölter
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
President Kersti Kaljulaid istutas Vana-Võitu ühe 20-st maapäeval mulda pandud pärnast.
President Kersti Kaljulaid istutas Vana-Võitu ühe 20-st maapäeval mulda pandud pärnast. Foto: Kaie Mölter / Sakala

Külaliikumise Kodukant korraldataval maapäeval innustas president Kersti Kaljulaid kogukondi looma koostöös omavalitsustega just sellist Eestit, mida inimesed soovivad.

«Eesti küla elab, selles pole kahtlust,» sõnas riigipea laupäeva õhtul Vana-Võidus peetud kõnes. «Küla jõudis ära oodata aja, mil järjest rohkem inimesi on tänu tehnoloogia arengule vabad elama mitte ilmtingimata seal, kus asub nende töökoht, vaid seal, kus on nende jaoks kõige parem, ilusam ja huvitavam.»

President märkis, et olulisim roll kohaliku elu kujundamises on ettevõtlikel kogukondadel ja nendega koostööd tegevatel omavalitsustel. «Eestis on suur voli ja vabadus teha oma kogukondadega koos kõike seda, mis inimestele tähtis,» lausus Kaljulaid. «On kurb, kui mõnes kohas veel öeldakse, et üht või teist ei tehta sellepärast, et seda ülesannet pole neile pandud.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles