Valuoja põhikooli sulgemine pani direktori nautima minuteid vaikuses

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endine Valuoja kooli direktor Matti Orav on nüüd vaikuseminutite koolitaja.
Endine Valuoja kooli direktor Matti Orav on nüüd vaikuseminutite koolitaja. Foto: Agnes Pitka

Endine Viljandi Valuoja põhikooli direktor Matti Orav leidis pärast kooli sulgemist tee vaikuseminutite harjutusteni, mis on lühikesed ja lihtsad tähelepanu ja meelerahu harjutused, et aidata märgata paremini nii enda sees kui ka ümber toimuvat. Nüüd on Orav vaikuseminutite koolitaja ja õpetab seda ka Viljandis.

Orava sõnul leidis tema tee harjutusteni tänu Valuoja põhikooli sulgemisele. «Direktorina pidin mina kooli sulgema ja see oli raske. Otsisin, kuidas sellega hakkama saada, ja leidsin vaikuseminutite harjutused, mis aitasid toime tulla,» rääkis Orav. Nüüd teeb ta harjutusi iga päev ja leiab, et need aitavad keeruliste situatsioonidega hakkama saada.

Koolitaja sõnul aitavad tähelepanu ja meelerahu harjutused teha psühholoogilist puhastust. «Samamoodi nagu peseme hommikul ja õhtul hambaid või käime jooksmas ja jõusaalis, peaksime korrastama ka oma emotsioone,» selgitas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles